Dün akşam kadınlar yarı-final ikinci maçında ABD’li Gauff ile Fransız Boisson korta çıktı. Gauff dünya 2 numarası, diğeri ise tam bir serseri mayın. Kendi izleyicisi önünde fevkalade gaza gelip başarılı bir turnuva yaşıyordu…Bu hızla Mertens, Pegula ve Andreeva gibi rakiplerini geçti. Sporda yenmek kadar yenilmek te var. Fransız raket Gauff karşısında bir saati biraz aşkın bir sürede 6/1, 6/2’lik bir skorla turnuvaya veda etti.
Ama kortta bir tiyatro oynadı ki aşk olsun! Sanki sanırsınız işkence çekiyor! Onca travma varsa yapma be kardeşim bu sporu. Yoktan gelip dünyanın en zorlu turnuvasında yarı-final oynuyorsun. Üstelik kendi ülken ve izleyicin önünde. Daha iki ay önce Jünyor Kızlarda yarı-final oynayan 17’lik Avusturyalı Tagger’e yenilmişken, gelmişsin buralara! Kendini bil mutlu ol! Onca çoluk çocuk seni izliyor…Biraz olsun yaptığın işi sev, mutluluk saç yahu spor yapıyorsun. İnsanların içini kapama.
Gelelim erkekler yarı-finallerine. Alcaraz’ın Musetti’yi , Sinner’in de Djokovic’i geçeceğini düşünüyorum. Ama Novak bu! Cebinden hangi tavşanı çıkaracağı belli olmaz! Musetti ve Alcaraz’a karşın diğer ikisi kolay bir fikstürle geldiler buralara. Sağlık olarak bir sakatlıkları da yok.
Hepsi 16-18 yaş aralığında olan Jünyorlarda ise kızlarda Avustralyalı Jones, Avusturyalı Tagger ile ve diğer yanda İngiliz Klugman, Bulgar Dancheva ile yarı-finalde karşılaşıyor.
Jünyor erkeklerde ise İsviçreli McDonald ile Japon Tabata ve diğer yanda Alman Shoedenhaus ile Bulgar Ivanov kozlarını paylaşacaklar. Bakalım bunların hangisini yakın gelecekte sürekli görebileceğiz!
İyi izlenceler, hoşkalınız,
Bekir EMRE